Hoe kan je op een constructieve manier ruimte geven aan frictie binnen publieke ontwerppraktijken met behulp van een dappere ruimte?
Wie zoeken we?
We zoeken een partij of consortium met ervaring in ontwerpende aanpakken, bekend met de fricties die ontstaan wanneer een politiek-bestuurlijke context schuurt met een ontwerpende werkwijze. Je hebt expertise in het ontwikkelen van passende werkvormen en kunt deze afstemmen op een doelgroep die bestaat uit ontwerpers en publieke professionals.
We moedigen kandidaten aan om in deze opdracht de samenwerking op te zoeken.
Doel van de opdracht
Het doel van deze opdracht is het ontwikkelen van handelingsperspectieven die ontwerpers en ambtenaren helpen een ‘dappere ruimte’ te creëren binnen hun publieke ontwerppraktijk. Beoogde resultaten van dit ontwerptraject zijn:
- Inzicht in typen fricties binnen publieke ontwerppraktijken, en wat dat vraagt van de kenmerken van een dappere ruimte.
- Een in de praktijk gevalideerd handelingsrepertoire dat klaar is voor implementatie: verschillende (werk)vormen of interventies die – in uiteenlopende situaties – ondersteunen bij het constructief omgaan met conflict, als onderdeel van de dappere ruimte.
Planning en vergoeding
Het project dient uiterlijk in oktober te zijn afgerond.
Voor deze opdracht is een budget van maximaal €60.000,- exclusief btw beschikbaar. Meer informatie over het budget en de scope is te vinden in de briefing.
Procedure
Stap 1: Interesse kenbaar maken vóór 8 mei, 11.00 uur
Meld je aan door dit formulier in te vullen en deze vragen te beantwoorden:
- Stel jezelf, je bureau of consortium kort voor (max. 2000 tekens), gericht op relevantie voor deze opdracht.
- Geef een reflectie op de opdracht, inclusief je motivatie en visie (max. 3000 tekens).
- Noem drie relevante referentieprojecten en beschrijf per project jouw rol, de impact en waarom het relevant is voor deze opdracht (max. 2000 tekens per project).
- Welke aanvullende vragen heb je om je pitch goed te kunnen voorbereiden?
Stap 2: Vragenuurtje
Geselecteerde partijen worden uitgenodigd voor een gezamenlijk online vragenuur op 20 mei van 9.00 tot 10.00 uur.
Stap 3: Pitch
Maximaal drie partijen worden uitgenodigd voor een gesprek over de opdracht. Deze vinden plaats op 2 en 3 juni.